Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Нічним мисливцям за металом не пощастило обікрасти херсонських енергетиків

November 26, 2018

Спокуса заробити гроші швидко і без особливих зусиль штовхає людей на необдумані та безглузді вчинки. Ні загроза здоров’ю та життю, ні можливість бути покараними правосуддям не лякає крадіїв у погоні за копійкою.

Зловмисники вже не вперше цуплять енергомайно, але від викрадання електрообладнання, що коштує тисячі гривень, вони переключились на банальне полювання за металобрухтом.

У неділю, на пульті охорони близько опівночі спрацювала сигналізація на трансформаторній підстанції №241, що знаходиться впритул до школи №4, на розі вулиць Вишнева та Кості Хетагурова.

Оперативно-виїзна бригада прибула до енергооб’єкта і… була змушена викликати поліцію. Причиною стало те, що троє невідомих осіб викрали металеві двері трансформаторної підстанції.

Злочинці засліплені манією наживи, не подумали про те, на яку небезпеку вони наражають дітей. Подвір’я навчального закладу знаходиться впритул до трансформаторної підстанції, тож під час перерви особливо допитливі школярі звісно б зайшли всередину і отримали ураження струмом.

На щастя, енергетики вчасно дізналися про крадіжку та встановили вкрадені двері на трансформаторну підстанцію.

По гарячих слідах поліції вдалося затримати одного із невдах-викрадачів із награбованим. Ним виявився чоловік 30-ти років. Поліція проводить розшук співучасників.

Провальне пограбування ще раз доводить: крадіям марно сподіватися, що їм все зійде з рук. Енергооб’єкти обладнанні камерами спостереження та сигналізацією, тож при найменшій «тривозі» бригада «Херсонобленерго» прибуде на місце події.

Енергетики сподіваються також на співпрацю з мешканцями населених пунктів та просять їх бути уважними та пильними, звертати увагу на сторонніх осіб, які знаходяться біля енергооб’єктів без форменого одягу Товариства – відразу телефонувати до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

Нагору